понеділок, 20 серпня 2012 р.

ВИБІР ПОРЯДНОГО ДАЛЬТОНІКА

1 коментар:

  1. Подарунок державного бюджету Рівненській області – 13 мільйонів гривень на створення нових посад соціальних працівників– викликав гарячу дискусію у стінах Рівненської обласної ради. Опозиція застерігає, що кошти будуть використані не для захисту потребуючих, а на роздування чиновницького апарату. Опозиціонери проте забули, що подібні новостворені соцпрацівники у інших областях уже агітують своїх підопічних за провладну партію.

    Розпорядження про виділення цієї дотації погоджувала бюджетна комісія обласної ради.

    Згідно проекту розпорядження голови облдержадміністрації ці 13 мільйонів гривень дотації спрямують на утримання центрів соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. За ці кошти буде введено 430 додаткових штатних одиниць для фахівців із соціальної роботи. Також за ці кошти придбають велосипеди для спеціалістів , які будуть працювати у сільській місцевості, та комп’ютерну техніку й меблі. За рахунок цих коштів планують також здійснюватись оплату комунальних послуг, енергоносіїв, послуг телефонного зв‘язку, видатків на відрядження.

    Чиновники планують, що цих 430 фахівців з соціальної роботи вивчатимуть потреби, надаватимуть соціальні послуги та здійснюватимуть соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Спеціалісти працюватимуть з розрахунку одна людина, яка займатиметься суто супроводом сімей, на півтори тисячі населення у сільській місцевості. У міській місцевості – один такий працівник на 3 000 осіб.

    – Гроші підуть не на надання соціальної допомоги безпосередньо тим, хто її потребує, а на створення додаткової обслуговуючої ланки, – вважає депутат облради Віктор Кривун. – Це гроші, викинуті на вітер. Збільшення штату нічого не дасть, оскільки немає великого бажання допомагати незахищеним верствам.

    Депутати-опозиціонери висловили сумнів також у тому, чи фінансуватиме держава видатки на утримання такої кількості спеціалістів у наступних періодах, чи перекладе цей обов‘язок на обмежений обласний бюджет.

    Незважаючи на застереження опозиції, облрада все таки ухвалила рішення щодо погодження розподілу цієї додаткової дотації між обласним, міськими і районними бюджетами.

    На жаль, рівненська опозиція не зауважила, що частина з 12 тисяч соціальних працівників, функціонування яких по всій Україні лобіювало Міністерство праці та соціальної політики, уже працюють агітаторами Партії регіонів. А оплата їхньої роботи з Держбюджету фактично співпадає з тривалістю виборчої кампанії.

    ВідповістиВидалити